Alapvajkrém
Hozzávalók:
Elkészítés Előállítása a lehető legegyszerűbb. Egyenlő súlyú fondant és vajat habosodásig keverünk is a szükséges anyagokkal zamatosítunk
Joghurtkrém cseresznyével
Hozzávalók:
Elkészítés: A cukrot és a citromlét addig melegítjük, míg a cukor fel nem oldódik. A zselatint hideg vízben felpuhítjuk összenyomkodjuk és hozzáadjuk. Hagyjuk kihűlni. Ha már csak langyos, hozzákeverjük a joghurtot. Felverjük a habot, és belekeverjük a joghurtba. A krémet desszertpoharakba adagoljuk és hagyjuk keményedni. A cseresznyét kimagozzuk, a 3/4 részét összeturmixoljuk. 4 ek vízben 5 percig főzzük, szitán átnyomjuk, majd visszarakjuk a lábasba és hozzáadjuk az ízesítőket. A maradék cseresznyéket négy darabba vágjuk. Hozzáadjuk a cseresznyepéphez, a keményítővel és egy kis vízzel felforraljuk. Ha kihűlt, a krémre öntjük. Ünnepi alkalmakkor megbolondíthatjuk a krémet egy kis cseresznyepálinkával.
Könnyű citromkrém
Hozzávalók:
Elkészítés: A joghurt levét leöntjük, majd habverővel habosra keverjük. Hozzáadjuk a citrom levét és lereszelt héját. A zselatint 1 ek forró vízben feloldjuk, majd a joghurtba keverjük. Végül hozzáadjuk a kemény habbá vert tejszínt is. A citromkrémet poharakba szétosztjuk és szilárdulásig hűtőszekrénybe állítjuk. Mentalevéllel, tortadarával vagy cukorgyöngyökkel díszítve tálaljuk.
Kávékrém
1 dl erős feketekávét felfőzünk 10 dkg cukorral és 3 szelet csokoládéval. Külön edényben összekeverünk 3 tojássárgáját egy kevés tejjel, és a csokoládéhoz öntjük. Gyenge tűzön, állandó keverés mellett, sűrű krémmé főzzük. Levéve kissé hűlni hagyjuk, majd belekeverünk 10 dkg vajat és habosra keverjük, jól lehűtjük. Ha lehűl még egyszer átkeverjük és 2 dl tejszínből vert kemény habot forgatunk bele
Vaníliakrém
Elkészítés: Két egész tojást habosra keverünk 10 dkg cukorral, 1 ek finomliszttel, felöntjük 1 dl tejjel, teszünk bele 1 rúd vaníliát, és kis lángon - vagy gőzön - állandóan keverve sűrűre főzzük. A tűzről levéve tovább keverjük, és ha már csak langyos, kikeverjük 10 dkg puha vajjal.