***Antalicz Dóra***

Torta és Sütemény receptek

Alapvajkrém

Hozzávalók:

  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 1 db egész tojás
  • 1/4 rúd vanília

Elkészítés Előállítása a lehető legegyszerűbb. Egyenlő súlyú fondant és vajat habosodásig keverünk is a szükséges anyagokkal zamatosítunk

 

 


 

  

Joghurtkrém cseresznyével

Hozzávalók:

  • 12 dkg cukor,
  • 80 ml. citromlé,
  • 3 levél zselatin,
  • 17,5 dkg natúr joghurt,
  • 1/8 liter tejszín,
  • 0,5 kg cseresznye,
  • 1 csipet gyömbér és fahéj,
  • kevés őrölt vanília,
  • 1 teáskanál étkezési keményítő,
  • ízlés szerint cukor

Elkészítés: A cukrot és a citromlét addig melegítjük, míg a cukor fel nem oldódik. A zselatint hideg vízben felpuhítjuk összenyomkodjuk és hozzáadjuk. Hagyjuk kihűlni. Ha már csak langyos, hozzákeverjük a joghurtot. Felverjük a habot, és belekeverjük a joghurtba. A krémet desszertpoharakba adagoljuk és hagyjuk keményedni. A cseresznyét kimagozzuk, a 3/4 részét összeturmixoljuk. 4 ek vízben 5 percig főzzük, szitán átnyomjuk, majd visszarakjuk a lábasba és hozzáadjuk az ízesítőket. A maradék cseresznyéket négy darabba vágjuk. Hozzáadjuk a cseresznyepéphez, a keményítővel és egy kis vízzel felforraljuk. Ha kihűlt, a krémre öntjük. Ünnepi alkalmakkor megbolondíthatjuk a krémet egy kis cseresznyepálinkával.

 


 

 

Könnyű citromkrém

Hozzávalók:

  • 8 dl joghurt,
  • 1 dl tejszín,
  • 1 citrom,
  • 10 dkg porcukor,
  • 1 csapott ek zselatin, a díszítéshez mentalevél

Elkészítés: A joghurt levét leöntjük, majd habverővel habosra keverjük. Hozzáadjuk a citrom levét és lereszelt héját. A zselatint 1 ek forró vízben feloldjuk, majd a joghurtba keverjük. Végül hozzáadjuk a kemény habbá vert tejszínt is. A citromkrémet poharakba szétosztjuk és szilárdulásig hűtőszekrénybe állítjuk. Mentalevéllel, tortadarával vagy cukorgyöngyökkel díszítve tálaljuk.

 


 

 

 

Kávékrém

1 dl erős feketekávét felfőzünk 10 dkg cukorral és 3 szelet csokoládéval. Külön edényben összekeverünk 3 tojássárgáját egy kevés tejjel, és a csokoládéhoz öntjük. Gyenge tűzön, állandó keverés mellett, sűrű krémmé főzzük. Levéve kissé hűlni hagyjuk, majd belekeverünk 10 dkg vajat és habosra keverjük, jól lehűtjük. Ha lehűl még egyszer átkeverjük és 2 dl tejszínből vert kemény habot forgatunk bele

 

 

Vaníliakrém

Elkészítés: Két egész tojást habosra keverünk 10 dkg cukorral, 1 ek finomliszttel, felöntjük 1 dl tejjel, teszünk bele 1 rúd vaníliát, és kis lángon - vagy gőzön - állandóan keverve sűrűre főzzük. A tűzről levéve tovább keverjük, és ha már csak langyos, kikeverjük 10 dkg puha vajjal.




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 1
Tegnapi: 2
Heti: 3
Havi: 43
Össz.: 12 191

Látogatottság növelés
Oldal: Krémek
***Antalicz Dóra*** - © 2008 - 2024 - cukrasz-receptek.hupont.hu

A HuPont.hu-nál a honlap készítés egyszerű. Azzal, hogy regisztrál elkezdődik a készítés!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »