***Antalicz Dóra***

Torta és Sütemény receptek

Baileys torta

Piskóta:
6 tojás sárgáját 6 evőkanál porcukorral kikeverünk, majd hozzáadunk 1 dl étolajat, 6 evőkanál lisztet, fél csomag sütőport, 2 evőkanál kakaót, és a 6 tojás felvert habját,( amit 1 csipetnyi sóval verek fel). A tésztát sütőpapírral bélelt 26 cm-es torta formában, előmelegített sütőben 200 fokon kb. 20 percig ( tűpróba!) sütjük.


Krém:
500 g hulala,
2 evőkanál vaníliás cukor
10 dkg mogyoró ízű capuccino por
1 dl rum
2 dl tejföl
20 gr
étkezési zselatin

 

Elkészítés:
A tejszínhabot a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A cappucino port óvatosan a fölvert kemény tejszínhabba forgatjuk, hozzáadjuk az 1 dl rumot és a tejfölös zselatint.( 1,5 dl vízben feloldjuk állandó keverés közben melegítve a zselatint, ha felforrt azonnal lezárjuk, kihűtjük és a tejfölbe keverjük) Lazán összekeverjük a masszát.

 

A kihűlt  tortalapot visszarakjuk a torta formába, 5 evőkanál Baileys likörrel meglocsoljuk és a fenti krémmel megkenjük.  Csoki mázzal leöntjük, vagy kakaóporral megszórjuk a tetejét, és darabolt mandulával díszítjük.

 

Citromos-tejszínes túrótorta

Hozzávalók:
8 dkg vaj
12-13 dkg babapiskóta

kevés tej
1 csomag citrom ízű pudingpor
25 dkg tehéntúró
1 citrom leve
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
5
dl tejszín
1 citrom
10 g zselatin

12 g színtelen tortazselé


Elkészítés: A vajat megolvasztjuk, rövid ideig hűlni hagyjuk, majd belekeverjük a finomra összemorzsolt babapiskótát, és annyi tejet, hogy jól formázható tésztát kapjunk. Sütőpapírral kibélelt 23 cm-es kapcsos tortaformába nyomkodjuk, és kb. 30 percre hűtőbe tesszük.

 

 A pudingport 2,5 dl hideg vízben feloldjuk, felforraljuk, és kevergetve kissé kihűtjük. A túrót a citromlével és a kétféle cukorral simára keverjük. Evőkanalanként belevegyítjük a kihűlt pudingot, majd a zselatint kb. 1 dl forró vízben feloldunk, ha már csak langyos, ezt is a krémbe keverjük.,5 dl tejszínt kemény habbá felverünk, majd a citromfűvel együtt a dermedő krémbe keverjük. A krémet egyenletesen a piskótára simítjuk, majd legalább 2 órára hűtőbe tesszük.

  A citromot vékony szeletekre vágjuk, és díszítjük vele a tortát. Ezután  színtelen tortazselével leöntjük.

 

 

 

Gesztenyetorta  

 

Tészta:

 6 tojás sárgáját 6 evőkanál porcukorral kikeverünk, majd hozzáadunk 1 dl étolajat, 6 evőkanál lisztet, fél csomag sütőport, 2 evőkanál kakaóport, és a 6 tojás felvert habját.

Előmelegített sütőben 200 fokon 17 percig sütjük.

 

Krémhez:
2 csomag  gesztenye massza ( összesen:50 dkg )
20 dkg margarin
15 dkg cukor
kb. fél
rumaroma

A cukrot a margarinnal, rumaromával és végül a gesztenye masszával jól összekeverjük! Majd 1 csomag vanília pudingot, 3 dl tejben megfőzzük. Ha kihűlt hozzákeverjük a gesztenye krémhez.


A kész krémet a kihűlt tésztára kenjük!

Krém t
etejére:
Tejszínhabbal díszítheted,vagy gesztenyemasszát reszelhetsz rá

 

 

 

 

Oroszkrém torta

 

Hozzávalók:

a piskótához:

4 tojás

1 csipetnyi só

20 dkg porcukor

4 evőkanál víz,

16 dkg finomliszt

1 csomag ( 12 g ) sütőpor

 

13-14 db babapiskóta

 

Krémhez:

10 dkg mazsola 1 dl rumba áztatva

2 vanília ízű pudingpor

6 dl tej

20 dkg vaj

15 dkg porcukor

1 csomag vaníliás cukor

 

5 dl tejszínhab

10 g étkezési zselatin

1 dl víz

 

Elkészítése:

A 4 tojás sárgáját jól kikeverem a porcukorral, hozzáadom a vizet, a lisztet, a sütőport. Végül fakanállal óvatosan hozzákeverem az 1 csipetnyi sóval felvert 4 tojásfehérjehabot. Egy 26 cm-es tortaforma alját kikenek margarinnal, majd sütőpapírt teszek bele. Erre öntöm a kikevert masszát.

Előmelegített sütőben 200 fokon 22-24 perc alatt megsütöm.  (Tűpróba!). Ezután hagyom kihűlni a piskótát, majd ketté vágom.

Közben elkészítem a krémet:

Sűrűre főzöm a 2 csomag pudingport a 6 dl tejjel. Ha langyos, akkor belekeverem a 20 dkg vajat, 15 dkg porcukrot, és a vaníliás cukrot.

A tejszínhabot felverem jó keményre.  A zselatint az 1 dl vízzel forráspontig hevítem, és langyosra hűtöm. Utána óvatosan belekeverem a tejszínbe.

Ezután a pudingos krémbe a trjszínhab felét belekeverem.

 

Összeállítása:

A tálra rakom az egyik piskótát. Erre kenek a krémből. Majd megszórom a rumos mazsolával. Ezután ráhelyezem a babapiskótát, amit lelocsolok azzal a rummal, amiben előzőleg ázott a mazsola. A babapiskótára megint krémet kenek jó bőven, amire szintén mazsola . Végül ráteszem a második piskótát, erre a maradék krémet és rumos mazsolát. Végezetül a habzsákba töltöm a maradék zselatinos tejszínhabot és a tortát körbedíszítem.

 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 2
Tegnapi: 2
Heti: 4
Havi: 44
Össz.: 12 192

Látogatottság növelés
Oldal: Torta receptek
***Antalicz Dóra*** - © 2008 - 2024 - cukrasz-receptek.hupont.hu

A HuPont.hu-nál a honlap készítés egyszerű. Azzal, hogy regisztrál elkezdődik a készítés!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »