Baileys torta
Piskóta:
6 tojás sárgáját 6 evőkanál porcukorral kikeverünk, majd hozzáadunk 1 dl étolajat, 6 evőkanál lisztet, fél csomag sütőport, 2 evőkanál kakaót, és a 6 tojás felvert habját,( amit 1 csipetnyi sóval verek fel). A tésztát sütőpapírral bélelt 26 cm-es torta formában, előmelegített sütőben 200 fokon kb. 20 percig ( tűpróba!) sütjük.
Krém:
500 g hulala,
2 evőkanál vaníliás cukor
10 dkg mogyoró ízű capuccino por
1 dl rum
2 dl tejföl
20 gr étkezési zselatin
Elkészítés:
A tejszínhabot a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A cappucino port óvatosan a fölvert kemény tejszínhabba forgatjuk, hozzáadjuk az 1 dl rumot és a tejfölös zselatint.( 1,5 dl vízben feloldjuk állandó keverés közben melegítve a zselatint, ha felforrt azonnal lezárjuk, kihűtjük és a tejfölbe keverjük) Lazán összekeverjük a masszát.
A kihűlt tortalapot visszarakjuk a torta formába, 5 evőkanál Baileys likörrel meglocsoljuk és a fenti krémmel megkenjük. Csoki mázzal leöntjük, vagy kakaóporral megszórjuk a tetejét, és darabolt mandulával díszítjük.
Citromos-tejszínes túrótorta
Hozzávalók:
8 dkg vaj
12-13 dkg babapiskóta
kevés tej
1 csomag citrom ízű pudingpor
25 dkg tehéntúró
1 citrom leve
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
5 dl tejszín
1 citrom
10 g zselatin
12 g színtelen tortazselé
Elkészítés: A vajat megolvasztjuk, rövid ideig hűlni hagyjuk, majd belekeverjük a finomra összemorzsolt babapiskótát, és annyi tejet, hogy jól formázható tésztát kapjunk. Sütőpapírral kibélelt 23 cm-es kapcsos tortaformába nyomkodjuk, és kb. 30 percre hűtőbe tesszük.
A pudingport 2,5 dl hideg vízben feloldjuk, felforraljuk, és kevergetve kissé kihűtjük. A túrót a citromlével és a kétféle cukorral simára keverjük. Evőkanalanként belevegyítjük a kihűlt pudingot, majd a zselatint kb. 1 dl forró vízben feloldunk, ha már csak langyos, ezt is a krémbe keverjük.,5 dl tejszínt kemény habbá felverünk, majd a citromfűvel együtt a dermedő krémbe keverjük. A krémet egyenletesen a piskótára simítjuk, majd legalább 2 órára hűtőbe tesszük.
A citromot vékony szeletekre vágjuk, és díszítjük vele a tortát. Ezután színtelen tortazselével leöntjük.
Gesztenyetorta
Tészta:
6 tojás sárgáját 6 evőkanál porcukorral kikeverünk, majd hozzáadunk 1 dl étolajat, 6 evőkanál lisztet, fél csomag sütőport, 2 evőkanál kakaóport, és a 6 tojás felvert habját.
Előmelegített sütőben 200 fokon 17 percig sütjük.
Krémhez:
2 csomag gesztenye massza ( összesen:50 dkg )
20 dkg margarin
15 dkg cukor
kb. fél rumaroma
A cukrot a margarinnal, rumaromával és végül a gesztenye masszával jól összekeverjük! Majd 1 csomag vanília pudingot, 3 dl tejben megfőzzük. Ha kihűlt hozzákeverjük a gesztenye krémhez.
A kész krémet a kihűlt tésztára kenjük!
Krém tetejére:
Tejszínhabbal díszítheted,vagy gesztenyemasszát reszelhetsz rá
Oroszkrém torta
Hozzávalók:
a piskótához:
4 tojás
1 csipetnyi só
20 dkg porcukor
4 evőkanál víz,
16 dkg finomliszt
1 csomag ( 12 g ) sütőpor
13-14 db babapiskóta
Krémhez:
10 dkg mazsola 1 dl rumba áztatva
2 vanília ízű pudingpor
6 dl tej
20 dkg vaj
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
5 dl tejszínhab
10 g étkezési zselatin
1 dl víz
Elkészítése:
A 4 tojás sárgáját jól kikeverem a porcukorral, hozzáadom a vizet, a lisztet, a sütőport. Végül fakanállal óvatosan hozzákeverem az 1 csipetnyi sóval felvert 4 tojásfehérjehabot. Egy 26 cm-es tortaforma alját kikenek margarinnal, majd sütőpapírt teszek bele. Erre öntöm a kikevert masszát.
Előmelegített sütőben 200 fokon 22-24 perc alatt megsütöm. (Tűpróba!). Ezután hagyom kihűlni a piskótát, majd ketté vágom.
Közben elkészítem a krémet:
Sűrűre főzöm a 2 csomag pudingport a 6 dl tejjel. Ha langyos, akkor belekeverem a 20 dkg vajat, 15 dkg porcukrot, és a vaníliás cukrot.
A tejszínhabot felverem jó keményre. A zselatint az 1 dl vízzel forráspontig hevítem, és langyosra hűtöm. Utána óvatosan belekeverem a tejszínbe.
Ezután a pudingos krémbe a trjszínhab felét belekeverem.
Összeállítása:
A tálra rakom az egyik piskótát. Erre kenek a krémből. Majd megszórom a rumos mazsolával. Ezután ráhelyezem a babapiskótát, amit lelocsolok azzal a rummal, amiben előzőleg ázott a mazsola. A babapiskótára megint krémet kenek jó bőven, amire szintén mazsola . Végül ráteszem a második piskótát, erre a maradék krémet és rumos mazsolát. Végezetül a habzsákba töltöm a maradék zselatinos tejszínhabot és a tortát körbedíszítem.