Almás-fahéjas muffin
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók:
Elkészítés: Liszt + sütőpor + fahéj => elkeverni. Egy másik tálban: cukor + tojás + margarin => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és az almát. 190 fokon 20-25 percig sütni
Banános - csokidarabkás muffin
Hozzávalók 12 darabhoz:
Elkészítési mód: Pürésítsd a banánt egy edényben, majd add hozzá a tejet, tojást, valamint az olvasztott margarint, és alaposan keverd össze. A lisztet szitáld a banános masszához, majd add hozzá a cukrot, valamint a tört csokoládét, és óvatosan keverd össze. A tésztát kanalazd az alaposan kivajazott formák 3/4 -éig, majd süsd 190 C°-on 20 percig vagy tűpróbáig. Melegen és hidegen egyaránt fogyasztható
Csokis muffin
Hozzávalók:
Elkészítés: 1. Sütőt előmelegíteni 200 fokra. 2. Kibélelni papírral a formákat. 3. Összekeverni a lisztet, a cukrot, a kakaót, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. 4. Gyors mozdulatokkal hozzáadni a joghurtot, a tejet és az aromát. Nem szabad jól kikeverni! 5. 2/3-ig tölteni és 15-20 percig sütni. 6. Melegen tálaljuk.
Epres muffin
Elkészítési idő: 25 perc
Hozzávalók:
Elkészítés: ○ A cukrot, a vaníliás cukrot és a lágy vajat alaposan keverd el. Add hozzá a tojásokat, és dolgozd ezzel is össze. A legjobb, ha kézi habverővel dolgozol. A masszához adagold hozzá a lisztet és a sütőport két részletben. Forgasd bele az epret. A süteménymasszát adagold kis papírkapszlikba. Ne töltsd meg őket teljesen, csak háromnegyedig. 12-15 percig süsd közepes lángon
Epres-joghurt muffin
Hozzávalók:
Elkészítés: Az epret megmossuk, leszárítjuk, kis darabokra vágjuk, citromlével meglocsoljuk és megszórjuk egy evőkanál cukorral. A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra, a muffin formákat kikenjük vajjal, vagy muffin papírral kibéleljük. A cukrot kikeverjük a vajjal, a tojással, az eperjoghurtot és a tejet. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és hozzáadjuk a vajas masszát. Végül vigyázva belekeverjük az epret. A muffin sütőt 3/4-ig töltjük a tésztával, és 20-25 percig sütjük. Porcukorral megszórva kínáljuk.
Gesztenyés muffin
Hozzávalók:
Elkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből habot verünk. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, ízesítjük fahéjjal, vaníliás cukorral, reszelt narancs, és citromhéjjal, hozzáadjuk a vajat, a cukrot és a tojások sárgáját. Ez után a fehérjéhez adjuk, és összekeverjük a liszttel, a sütőporral, a gesztenyével, a rummal és a körtével. Az így kapott tésztát formába töltjük és 180 fokos sütőben készre sütjük.
Joghurtos-citromos muffin
Hozzávalók:
Tetejére: 12,5 dkg porcukor 2-3 evőkanál citromlé
Elkészítés: A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A muffin formákat papírral kibéleljük. Egy kisebb tálban elkeverjük a száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, szódabikarbóna, só, cukor, citromhéj). Egy másik (nagyobb) tálban simára keverjük a joghurtot a tojással, az olajjal és a citromlével, majd kis adagokban hozzáadjuk a lisztes keveréket. A masszát a formákba kanalazzuk, 20-25 percig sütjük. A porcukrot elkeverjük a citromlével, majd a kisült muffinokat ezzel megkenegetjük.
Kakaós muffin
Hozzávalók:
Elkészítés: A sütőt 190°C-ra előmelegítjük. A muffin formákat kikenjük zsiradékkal (vaj), vagy kibéleljük muffin papírral. Egy tálban összekeverjük a lisztet a cukorral, a kakaóporral, a sütőporral, a sóval és a szódabikarbónával. Egy másik tálban kikeverjük a tejet a vajjal, a tojással és a vaníliaaromával, majd hozzáadjuk a lisztes keverékhez, míg sima nem lesz. A tésztát az előkészített muffin sütőbe kanalazzuk. 20-25 percig sütjük (tűpróba!)
Kókuszos muffin
Poharas! Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók:
Elkészítés: A hozzávalókat géppel jól elkeverjük, 15 percig állni hagyjuk- 3/4 részig muffin sütőbe töltjük, a mazsolát 3-4 szemenként rárakjuk, meghintjük az őrölt magfélével, és forró sütőben pirosra sütjük
Lekváros muffin
Hozzávalók:
Elkészítés: Előmelegítjük a sütőt 175 °C-ra, a muffin formákat kibéleljük papírral. A vajat habosra keverjük a cukorral és a tojással. A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd a tejjel felváltva hozzáadjuk a vajas keverékhez. A masszából kb. egy evőkanálnyit teszünk a formákba, képezünk benne egy kisebb mélyedést, ebbe teszünk egy kanálnyi lekvárt, majd a maradék masszával befedjük. 30-35 percig sütjük. Még forrón megkenjük a tetejét vajjal.
Mazsolás-túrós muffin
Hozzávalók:
Elkészítés: A sütőt 190 °C-ra előmelegítjük, a muffinformákat kivajazzuk/olajozzuk. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a mazsolával. A vajat a cukorral, a sóval és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd egyesével belekeverjük a tojásokat, majd a túrót és a tejet, és habosra keverjük. A masszához hozzáadjuk (kis adagokban) a lisztes keveréket. A tésztát a formákba töltjük, kb. 25 perc alatt készre sütjük
Meggyes-mákos muffin
Hozzávalók:
Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra, a muffin formákat kivajazzuk, vagy muffin papírral kibéleljük. A vajat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tojásokat, a tejfölt és a vaníliás cukrot. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával, a sóval és az őrölt mákkal. Kis adagokban hozzákeverjük a vajas keverékhez, majd beletesszük a kimagozott meggyet is. A formákat 3/4-ig töltjük a tésztával, 25-30 percig sütjük.
Nutellás muffin
Hozzávalók:
Elkészítés: A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük, a formákat kikenjük. A vajat a Nutellával, a cukorral, a tojásokkal és a tejjel jól kikeverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd kis adagokban a Nutellás masszához adjuk. A tésztát a formákba töltjük, és kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Túrós muffin
Hozzávalók:
Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra, a muffin sütőt kivajazzuk, vagy papírral kibéleljük. A vajat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a citromhéjat. Belekeverjük a tojásokat és a tejfölt. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és összekeverjük a masszával. A túrót és a mazsolát elkeverjük a rummal, majd belekeverjük a masszába. Kb. 30 percig sütjük