***Antalicz Dóra***

Torta és Sütemény receptek

Almás-fahéjas muffin

Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók:

  • 25 dkg margarin,
  • 20 dkg cukor,
  • 5 tojás,
  • 25 dkg liszt,
  • 1 cs sütőpor,
  • 1 tk fahéj,
  • 1 alma

Elkészítés: Liszt + sütőpor + fahéj => elkeverni. Egy másik tálban: cukor + tojás + margarin => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és az almát. 190 fokon 20-25 percig sütni

 

Banános - csokidarabkás muffin

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 1 nagy érett banán
  • 250 ml tej
  • 1 tojás
  • 6 dkg olvasztott margarin
  • 18 dkg liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 12 dkg cukor
  • 12 dkg tört csokoládé

Elkészítési mód: Pürésítsd a banánt egy edényben, majd add hozzá a tejet, tojást, valamint az olvasztott margarint, és alaposan keverd össze. A lisztet szitáld a banános masszához, majd add hozzá a cukrot, valamint a tört csokoládét, és óvatosan keverd össze. A tésztát kanalazd az alaposan kivajazott formák 3/4 -éig, majd süsd 190 C°-on 20 percig vagy tűpróbáig. Melegen és hidegen egyaránt fogyasztható

 

 

Csokis muffin

Hozzávalók:

  • 1.5 csésze liszt (finom)
  • 2/3 csésze cukor
  • 1/4 csésze kakaópor
  • 2 evőkanál sütőpor
  • 1 evőkanál szódabikarbóna
  • 0.5 teáskanál só
  • 2/3 csésze vaníliás 0%-os joghurt
  • 2/3 csésze tej
  • 0.5 evőkanál vanília aroma

Elkészítés: 1. Sütőt előmelegíteni 200 fokra. 2. Kibélelni papírral a formákat. 3. Összekeverni a lisztet, a cukrot, a kakaót, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. 4. Gyors mozdulatokkal hozzáadni a joghurtot, a tejet és az aromát. Nem szabad jól kikeverni! 5. 2/3-ig tölteni és 15-20 percig sütni. 6. Melegen tálaljuk.


 

 

Epres muffin

Elkészítési idő: 25 perc

Hozzávalók:

  • egy bögre finomliszt
  • 3/4 bögre cukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 bögre apróra vágott eper
  • 3 tojás
  • fél zacskó sütőpor
  • vaníliás cukor
  • papírkapszli a sütéshez

Elkészítés: ○ A cukrot, a vaníliás cukrot és a lágy vajat alaposan keverd el. Add hozzá a tojásokat, és dolgozd ezzel is össze. A legjobb, ha kézi habverővel dolgozol. A masszához adagold hozzá a lisztet és a sütőport két részletben. Forgasd bele az epret. A süteménymasszát adagold kis papírkapszlikba. Ne töltsd meg őket teljesen, csak háromnegyedig. 12-15 percig süsd közepes lángon

 

 

Epres-joghurt muffin

Hozzávalók:

  • 20 dkg eper
  • 1 citrom leve
  • 13 dkg cukor
  • 12 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 1,5 dl eperjoghurt
  • ½ dl tej
  • 25 dkg liszt
  • ½ csomag sütőpor
  • porcukor

Elkészítés: Az epret megmossuk, leszárítjuk, kis darabokra vágjuk, citromlével meglocsoljuk és megszórjuk egy evőkanál cukorral. A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra, a muffin formákat kikenjük vajjal, vagy muffin papírral kibéleljük. A cukrot kikeverjük a vajjal, a tojással, az eperjoghurtot és a tejet. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és hozzáadjuk a vajas masszát. Végül vigyázva belekeverjük az epret. A muffin sütőt 3/4-ig töltjük a tésztával, és 20-25 percig sütjük. Porcukorral megszórva kínáljuk.


 

 

Gesztenyés muffin

Hozzávalók:

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 20 dkg csokoládé
  • 8 dkg vaj
  • 2 ek rum
  • 3 ek cukor
  • 3 db tojás
  • 30 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 1 cs vaníliáscukor
  • 3 db körte
  • 1 db citrom
  • 1 db narancs
  • 1 rúd fahéj

Elkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből habot verünk. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, ízesítjük fahéjjal, vaníliás cukorral, reszelt narancs, és citromhéjjal, hozzáadjuk a vajat, a cukrot és a tojások sárgáját. Ez után a fehérjéhez adjuk, és összekeverjük a liszttel, a sütőporral, a gesztenyével, a rummal és a körtével. Az így kapott tésztát formába töltjük és 180 fokos sütőben készre sütjük.


 

 

 

Joghurtos-citromos muffin

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 1 ½ teáskanál sütőpor
  • ½ teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál só
  • 15 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 17,5 dkg joghurt
  • 1 tojás
  • 0,6 dl növényi olaj
  • 1 citrom leve

Tetejére: 12,5 dkg porcukor 2-3 evőkanál citromlé

Elkészítés: A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A muffin formákat papírral kibéleljük. Egy kisebb tálban elkeverjük a száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, szódabikarbóna, só, cukor, citromhéj). Egy másik (nagyobb) tálban simára keverjük a joghurtot a tojással, az olajjal és a citromlével, majd kis adagokban hozzáadjuk a lisztes keveréket. A masszát a formákba kanalazzuk, 20-25 percig sütjük. A porcukrot elkeverjük a citromlével, majd a kisült muffinokat ezzel megkenegetjük.


 

 

Kakaós muffin

Hozzávalók:

  • 22 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 4,3 dkg kakaópor (nem instant!)
  • 2 evőkanál sütőpor
  • ½ teáskanál só
  • ¼ teáskanál szódabikarbóna
  • 2,4 dl szoba-hőmérsékletű tej
  • 11 dkg sótlan, olvasztott, lehűtött vaj
  • 1 tojás (enyhén felverve)
  • 1 teáskanál vaníliaaroma (vagy 1 csomag vaníliás cukor)

Elkészítés: A sütőt 190°C-ra előmelegítjük. A muffin formákat kikenjük zsiradékkal (vaj), vagy kibéleljük muffin papírral. Egy tálban összekeverjük a lisztet a cukorral, a kakaóporral, a sütőporral, a sóval és a szódabikarbónával. Egy másik tálban kikeverjük a tejet a vajjal, a tojással és a vaníliaaromával, majd hozzáadjuk a lisztes keverékhez, míg sima nem lesz. A tésztát az előkészített muffin sütőbe kanalazzuk. 20-25 percig sütjük (tűpróba!)

 

 

Kókuszos muffin

Poharas! Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók:

  • 1 p olaj
  • 1 p tej
  • 1 p cukor /diabéteszesek pótolhatják süteménybe használható édesítővel, 3/4 részben/
  • 4 tojás
  • 3 p liszt
  • 1 sütőpor
  • 1 vanillin cukor
  • 1/2 p kókuszreszelék
  • 1/2 cs mazsola /elhagyható/
  • tetejére durvára őrölt dió v. egyéb mag /elhagyható/

Elkészítés: A hozzávalókat géppel jól elkeverjük, 15 percig állni hagyjuk- 3/4 részig muffin sütőbe töltjük, a mazsolát 3-4 szemenként rárakjuk, meghintjük az őrölt magfélével, és forró sütőben pirosra sütjük

 

 

Lekváros muffin

Hozzávalók:

  • ½ csésze vaj vagy margarin
  • ½ cukor
  • 1 tojás
  • 1 ½ csésze liszt
  • 1 ½ teáskanál sütőpor
  • ½ teáskanál só
  • ½ csésze tej
  • ½ csésze darált dió (nem fontos)
  • lekvár (amilyet szeretsz)

Elkészítés: Előmelegítjük a sütőt 175 °C-ra, a muffin formákat kibéleljük papírral. A vajat habosra keverjük a cukorral és a tojással. A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd a tejjel felváltva hozzáadjuk a vajas keverékhez. A masszából kb. egy evőkanálnyit teszünk a formákba, képezünk benne egy kisebb mélyedést, ebbe teszünk egy kanálnyi lekvárt, majd a maradék masszával befedjük. 30-35 percig sütjük. Még forrón megkenjük a tetejét vajjal.


 

 

Mazsolás-túrós muffin

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 15 dkg mazsola
  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 1 csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 tojás
  • 25 dkg (sovány) túró
  • 1,25 dl tej

Elkészítés: A sütőt 190 °C-ra előmelegítjük, a muffinformákat kivajazzuk/olajozzuk. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a mazsolával. A vajat a cukorral, a sóval és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd egyesével belekeverjük a tojásokat, majd a túrót és a tejet, és habosra keverjük. A masszához hozzáadjuk (kis adagokban) a lisztes keveréket. A tésztát a formákba töltjük, kb. 25 perc alatt készre sütjük

 

 

Meggyes-mákos muffin

Hozzávalók:

  • 10 dkg vaj
  • 2,8 dl tejföl
  • 2 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 28 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • 20 dkg barna cukor
  • 4 evőkanál őrölt mák
  • 15 dkg meggy (befőtt is lehet)

Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra, a muffin formákat kivajazzuk, vagy muffin papírral kibéleljük. A vajat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tojásokat, a tejfölt és a vaníliás cukrot. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával, a sóval és az őrölt mákkal. Kis adagokban hozzákeverjük a vajas keverékhez, majd beletesszük a kimagozott meggyet is. A formákat 3/4-ig töltjük a tésztával, 25-30 percig sütjük.


 

 

Nutellás muffin

Hozzávalók:

  • 7,5 dkg vaj
  • 10 dkg Nutella
  • 5 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 1,2 dl tej
  • 30 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor

Elkészítés: A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük, a formákat kikenjük. A vajat a Nutellával, a cukorral, a tojásokkal és a tejjel jól kikeverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd kis adagokban a Nutellás masszához adjuk. A tésztát a formákba töltjük, és kb. 20 perc alatt készre sütjük.

 

 

Túrós muffin

Hozzávalók:

  • 15 dkg vaj
  • 30 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliáscukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 4 tojás
  • 2,5 dl tejföl
  • 50 dkg rétesliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg túró
  • 15 dkg mazsola
  • kb. 1 evőkanál rum (aroma is lehet)

Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra, a muffin sütőt kivajazzuk, vagy papírral kibéleljük. A vajat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a citromhéjat. Belekeverjük a tojásokat és a tejfölt. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és összekeverjük a masszával. A túrót és a mazsolát elkeverjük a rummal, majd belekeverjük a masszába. Kb. 30 percig sütjük

 

 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 3
Tegnapi: 2
Heti: 5
Havi: 45
Össz.: 12 193

Látogatottság növelés
Oldal: Muffinok
***Antalicz Dóra*** - © 2008 - 2024 - cukrasz-receptek.hupont.hu

A HuPont.hu-nál a honlap készítés egyszerű. Azzal, hogy regisztrál elkezdődik a készítés!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »